Breaking News

image
Sursa foto: poză simbol

Ploile puternice din ultimele zile au distrus zeci de terenuri agricole; Care au fost cele mai afectate localități

Ploile puternice din ultimele zile au afectat mai multe localități din Republica Moldova. Au fost distruse mai multe terenuri agricole și livezi.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, în UTA Găgăuzia precipitațiile au distrus culturi agricole din orașul Comrat, dar și satele Carbalia, Congazcic și Beșalma. În Comrat au fost afectate 37 de hectare de plantații cu struguri, 41 ha de livezi, 10 ha de floarea soarelui, dar și 45 ha de porumb.

În localitatea Congazcic ploaia a distrus 50 ha de plantații cu struguri, 120 ha de bostănării și 200 ha porumb și floarea soarelui, iar în Beșalma precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local.

Pagube au fost înregistrate în satele Mileștii Mici și Costești din raionul Ialoveni, dar și în localitatea Susleni din Orhei.

De intervenția pompierilor au avut nevoie proprietarii mai multor gospodării din Hâncești, UTA Găgăuzia dar și din Chișinău, unde salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din subsoluri dar și ogrăzi.

La fața locului, în localitățile afectate de precipitații lucrează comisiile pentru situații excepționale teritoriale în vederea estimării prejudiciilor materiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: