image
Sursa foto: customs.gov.md

Peste 15.000 de persoane au intrat în Republica Moldova doar pe parcursul săptămânii trecute

Pe parcursul săptămânii trecute la frontiera de stat s-au înregistrat 23.260 traversări, dintre care, 15.600 pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu numărul total de persoane înregistrat în a treia săptămână a lunii martie, este în descreștere cu peste 43%. Totodată, în ulimele 24 de ore peste 1.500 de persoane au intrat în țară.

Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 43% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română, iar cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost sâmbătă, când peste 4.000 de persone au traversat frontiera de stat.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 291 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 563 traversări persoane, dintre care 985 treceri la frontiera moldo-română și 578 treceri la frontiera cu Ucraina.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Leușeni – 564 traversări persoane;

PTF Sculeni – 254 traversări persoane;

PTF Tudora – 179 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 156 traversări persoane;

PTF comun Criva – 109 traversări persoane.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 291 persoane și completate 1 563 de fișe epidemiologice individuale.

Prin culoarul tranzit a teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 21 de mijloace de transport care au transportat 90 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Cu tranzitarea României și intrarea prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați, au revenit acasă cinci persoane din Germania. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 107 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: