image
Sursa foto: Profimedia Images

Ursula von der Leyen avertizează Rusia: „Orice agresiune trebuie să aibă un preţ”

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei ar avea un preţ, a declarat vineri şefa Comisiei Europene, dar a refuzat să spună direct dacă o asemenea acţiune a Moscovei ar declanşa sancţiuni UE contra gazoductului rusesc Nord Stream 2.

Ursula von der Leyen a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu noul cancelar al Germaniei Olaf Scholz, ca răspuns la o întrebare dacă întreruperea Nord Stream 2 ar face parte dintr-o intensificare a sancţiunilor împotriva Rusiei în cazul în care aceasta ar ataca Ucraina.

„În calitate de Comisie Europeană, Consiliul European ne-a însărcinat în iunie să dezvoltăm opţiuni în privinţa Rusiei şi am făcut acest lucru. Orice agresiune trebuie să aibă un preţ, de aceea vom comunica aceste puncte Rusiei, dar nu le vom face publice”, a explicat von der Leyen.

„În termeni generali, este important să spunem că energia nu poate să fie un mijloc de a exercita presiuni şi securitatea energetică europeană trebuie asigurată”, a mai adăugat ea, citată de digi24.ro.

La rândul său, Olaf Scholz a refuzat să spună care ar fi consecinţele exacte ale unei invazii ruse a Ucrainei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: