image
Sursa foto: jurnal.md

Ce a întreprins un poliţist pentru a scăpa de pedeapsă după ce a provocat un tragic accident

Un poliţist de patrulare, care acum un an a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager, a fost reţinut.

Potrivit informaţiilor, imediat după producerea accidentului, pentru a scăpa de pedeapsă însă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul pasagerului la volan.

Precizăm că tragedia s-a produs pe 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri la bord. „Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină de model ”Toyota Prius” care circula din aceiaşi direcţie. După impact BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat fiind proiectat într-un copac”, se arată într-un comunicat.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, decedând la faţa locului.

„Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan, ducând în eroare oamenii legii că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului. Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către alte persoane, care au fost audiate în calitate de martori. În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul făptuitorului”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului, s-a confirmat că la volanul maşinii în momentul impactului se afla poliţistul.

Dacă vina lui va fi demonstrată, poliţistul riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: