image
Sursa foto: Emiliano Sala, operațiuni de căutare

Accident aviatic Emiliano Sala: A început operațiunea de recuperare a cadavrului descoperit în epava aeronavei

În această dimineață a început "operaţiunea submarină" pe epava avionului în care se afla Emiliano Sala, anunță Sky Sports. AAIB (Biroul de anchetă britanic al accidentelor aeriene) a confirmat că se încearcă recuperarea cadavrului găsit la bordul aeronavei.

În avionul dispărut de pe radar pe 21 ianuarie și găsit în Canalul Mânecii pe 3 februarie se aflau fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. În acest moment nu a fost identificat corpul găsit în avionul Piper Malibu.

Azi, AAIB a început operațiunea de recuperare a cadavrului. "Încercăm recuperarea corpului. Dacă vom reuși, vom lua în considerarea și recuperarea epavei aeronavei. Condițiile nu ne permit să folosim ROV-ul (n.r. vehicul cu comandă de la distanță) pe perioade limitate, ceea ce va îngreuna misiunea.

Indiferent de rezultate, nu vom face niciun anunț până nu vor fi informate familiile". informează AAIB, într-un comunicat.

Tatăl lui Emiliano Sala le-a cerut anchetatorilor să urgenteze operațiunea de recuperare a cadavrului.

"Sperăm să îl recupereze cât mai repede cu putință, pentru a afla ce s-a întâmplat. Cel puțin să ne facem o idee despre ce s-a întâmplat.

Nu mai am nicio speranță că e în viață. Sperăm doar să fie și corpurile lor acolo, în rest nu mai avem cuvinte. Sperăm să se găsească ambele cadavre, ca să mai aline puțin durerea.

Nu se poate ca totul să rămână așa, sper că vor continua investigațiile pentru stabilirea vinovaților!

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu bani la această operațiune privată, pentru că a fost foarte scumpă. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut", a spus Horacio Sala.

Peste 300.000 de lire sterline s-au strâns pentru ancheta privată privind căutarea epavei avionului în care se afla Emiliano Sala.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: