image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase, către angajații Parcului de autobuze: „Voi face un audit minuțios al sistemului de transport public”

Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice, pro-europene pentru funcția de primar general al Chișinăului, continuă întâlnirile cu locuitorii capitalei, inclusiv cu angajații unor instituții municipale.

La I.M.Parcul Urban de Autobuze viitorul primar a informat despre programul său electoral, care prevede asigurarea municipalității cu un transport modern, eficient și sigur.

„Pentru început vom face un audit minuțios al sistemului de transport public, vom elabora un plan de redresare și vom crea linii de tranzit intersectoriale, intrasectoriale și linii pentru suburbii. Unul dintre obiectivele noastre este renovarea parcurilor de transport public. În acest sens vom continua inițiativele eficiente și vom lărgi perspectivele. Vom prelua practicile cele mai bune din orașele mari din România și Europa în general”- a spus Andrei Năstase, subliniind că va fi elaborată și o procedură managerială performantă pentru a asigura întreținerea permanentă, rapidă și calitativă a drumurilor din municipiu: în oraș, dar și în suburbii.

„Cunosc că aproape 10% din alocaţiile din bugetul local vor fi direcţionate pentru a subvenţiona serviciile de transport public prestate Regia Transport Electric şi Parcul Urban de Autobuze. Astfel Regia Transport Electric va primi în anul curent circa 250 de milioane lei. Grosul sumei - circa 177 milioane lei sunt alocaţii pentru prestarea serviciilor de transport călători. De fapt, acestea sunt subvenţii pentru a acoperi pierderile de la transportarea călătorilor, fapt care trebuie revizuit și redresat. Alte 72 de milioane lei sunt destinate pentru a finanţa asamblarea troleibuzelor cu mers automat. În bugetul municipal se prevede că Dvs. în 2018 veți beneficia de alocaţii de 116 milioane lei pentru subvenţionarea transportului de călători şi alte 30,5 milioane lei pentru procurarea autobuzelor”- a menționat Andrei Năstase, subliniind că măsurile respective nu sunt suficiente și va trebui de elaborat o strategie mult mai dinamică pentru asigurarea cu transport public a municipalității.

La Spitalul municipal nr.1 Andrei Năstase a avut o întâlnire prolifică cu cadrele medicale, în cadrul căreia a vorbit despre obiectivele sale în calitate de primar general al capitalei. Printre obiectivele de primă necesitate Andrei Năstase a enumerat eficientizarea serviciilor medicale, în așa fel încât prestarea acestor servicii populației să fie de înaltă calitate, modernizarea instituțiilor medicale, renovarea bazei tehnico-materiale conform tehnologiilor performante și managementul eficient al resurselor umane. „Este extrem de îngrijorător faptul că foarte mulți medici calificați aleg să plece din Republica Moldova în țări în care munca lor este prețuită la justa valoare din toate punctele de vedere”- a spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase,întâlniri 33Andrei Năstase,întâlniri 33
Andrei Năstase,întâlniri 332Andrei Năstase,întâlniri 332
Andrei Năstase,întâlniri 333Andrei Năstase,întâlniri 333
Andrei Năstase,întâlniri 334Andrei Năstase,întâlniri 334

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: