image
Sursa foto: jc.md

Ștefan Petrache, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din toate timpurile, a încetat aseară din viață

Inima marelui artist Ștefan Petrache a încetat să mai bată, după ce în ultimii ani a dus o luptă grea pentru viață.

Informația că Ștefan Petrache s-a stins din viață a fost confirmată de fiica artistului, Ștefania Petrache.

Ștefan PetracheȘtefan Petrache

Acum aproximativ 11 ani, Ștefan Petrache a fost diagnosticat cu diabet zaharat, iar în ultimii câțiva ani starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în ultima vreme, risca să piardă un picior, și era și demoralizat.

„Nu am niciun sfanţ, doar datorii – pentru aceasta le mulțumesc iubitelor noastre organe de drept. Asta e! (...) Chiar nu mai pot. Nu-mi mai trebuie nici ţară, nici ordine, nici viaţă publică – nu mai vreau nimic… Cel mai mult îmi doresc să mor. Să scape lumea de mine şi eu de ea. Eu mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, dar uite că de soţie, copii şi nepoţi mi-i milă. Nici de încurajări nu mai am nevoie căci, după mine, optimistul este văr drept cu prostul. Poate chiar frate”, spunea Ştefan Petrache, în 2017, într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei Noroc și solistul trupelor „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”.

În 1986 Ștefan Petrache a devenit artist emerit.

Marele interpret a avut multe piese care au devenit populare și rămân așa și peste ani - „În august”, „De-aș avea”, „Eu vin”, „Adevăruri”, „Chemarea casei părintești” etc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: