image
Sursa foto: facebook.com

Platforma DA cere demisia lui Ion Chicu: „A mințit astăzi cu nerușinare”

Astăzi, după ce Curtea Constituțională a adoptat decizia de a suspenda în totalitate legea asupra căreia guvernul și-a asumat răspunderea, premierul Chicu a venit cu acuzații în adresa Platformei DA precum că s-ar face vinovată de asta. Platforma DA cere demisia premierului Chicu și spun că acesta „a mințit cu nerușinare, atât încât Dinu Plîngău s-a referit strict la trei prevederi care nu au absolut nimic comun cu motivarea legii asupra căreia guvernul și-a asumat responsabilitatea”. Curtea Constituțională va decide luni, 13 aprilie, soarta legii prin care Executivul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului și în care se conțin mai multe măsuri sociale și economice în contextul stării de urgență provocate de COVID-19.

„Premierul Chicu a comis infamia de a manipula opinia publică în așa fel încât aceasta să creadă că prevederile privind ajutorarea populației și a antrepreniorilor pe timp de criză au fost suspendate din cauza sesizării depuse la CC de deputatul Dinu Plîngău, ceea ce nu corespunde în niciun fel realității. Platforma DA a sesizat Curtea Constitutională exclusiv privind unele prevederi abuzive din modificările setului de legi asumate de guvern și a solicitat anularea a trei chestiuni: cu privire la modificarea privind vizibilitatea produselor din tutun, introducerea în regim duty free a mărfurilor accizate și introducerea taxelor pe resurse naturală”, se arată scris în reacția Platformei DA.

Amintim că pe data de 1 aprilie Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea privind adoptarea unei legi care includea ajutoare pentru mai multe categorii de cetățeni pe timpul stării de urgență declarată în Republica Moldova din cauza Covid-19. La data de 6 aprilie, Dinu Plângău a contestat trei prevederi din legea respectivă care nu „ar fi ținut de sectorul sănătății publice”, și„ anume duty-free, tutun și taxele locale”. Ullterior premierul Chicu a venit cu acuzații în adresa deputaților Platformei.

Și deputatul Alexandr Slusari a venit cu o reacțieși susține că „Chicu nu a putut să nu știe că Curtea Constituțională din PROPRIA INIȚIATIVĂ a suspendat toată legea, aprobată prin asumarea răspunderii, și a stabilit examinarea cauzei în fond pentru luni, 13 aprilie, ora 12.00”.

„Este penibil și sfidător că guvernarea a ales minciuna sfruntată și dezbinarea societății drept soluție pentru distragerea atenției publice de la propria incompetență și lipsă de integritate. Mai ales în situația unei crize nemaipomenite, care necesită consolidarea maximă a națiunii. Pentru acest dezmăț cei, care acum se află temporar în fruntea țării, vor plăti politic și nu doar”, susține Slusari.

Platforma cere ca Ion Chicu să-și dea demisia imediat după depășirea crizei pandemice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: