image
Sursa foto: Getty Images

Secretul a fost aflat. Înregistrările dovedesc că Ronaldo a fost la un pas de o mare "trădare"

Istoria putea fi alta, iar Cristiano Ronaldo a fost la un pas de o mare trădare înainte de a reveni la Manchester United.

Deși a negat-o, starul portughez a acceptat un contract propus chiar de marea rivală a "diavolilor", Manchester City.

O spune publicația britanică Daily Star, care susține că Pep Guardiola s-a străduit timp de 6 săptămâni să-l aducă pe Ronaldo de la Juventus, însă chiar în ultima clipă, când Ronaldo a semnat cu United, s-a enervat teribil atunci când a aflat că eforturile sale au fost în zadar.

Asta mai ales că Guardiola chiar se pregătea pentru o conferință de presă în care urma să anunțe că îl luase pe Ronaldo.

Totul s-a întâmplat chiar înaintea meciului cu Arsenal, din prima etapă a Premier League, moment în care Guardiola a fost anunțat de directorul sportiv Txiki Begiristain.

Pep Guardiola a avut un moment de furie, iar în acele clipe chiar se întreba cum de propriul club i-a putut face una ca asta, în sensul că totul era aranjat deja, numai că nu s-a mai întâmplat nimic.

În momentul în care Guardiola a primit vestea proastă, mai erau 96 de ore până la încheierea perioadei de transferuri. La acel moment, weekendul a fost unul trist pentru Guardiola, chiar dacă echipa sa tocmai a făcut 5-0 cu Arsenal.

Însă cei de la United au pus pe masă toate cărțile pe ultima sută de metri, iar directorul Ed Woodward a primit undă verde direct de la patronii americani, frații Glazer, pentru o asemenea operațiune.

Cei de la United nu credeau că îl mai pot lua pe Ronaldo, după ce mai încercaseră de 3 ori, așa că au întârziat startul negocierilor. Însă, când au văzut că Ronaldo se înțelesese deja cu rivala Manchester City, au început să negocieze în forță pe ultima sută.

"N-aș putea accepta asta nici în ruptul capului. Niciodată! Mai bine îmi scot ochii din cap", a fost reacția unuia dintre oficialii clubului, potrivit sursei citate.

Așa s-a ajuns ca oficialii "diavolilor" să apeleze la mentorul lui Ronaldo, Sir Alex Ferguson, pe care l-au pus să-l sune personal pe atacant ca să-l convingă. Ultimele vorbe pe care Ferguson i le-a spus lui Ronaldo înainte de a închide telefonul au fost "Nu te duce la City!"

Așa că Ronaldo și-a sunat agentul, pe Jorge Mendes și, cu 72 de ore înaintea încheierii perioadei de tansferuri, a semnat cu United, devenind jucătorul cu cel mai mare salariu din istoria Premier League.

Potrivit presei britanice, atacantul de 36 de ani va încasa net 15 milioane de euro pe an, plus alte 8 milioane de euro drept bonusuri de performanță. Astfel, suma maximă totală pe care o poate primi Ronaldo de la Manchester United este de 23 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: