image
Sursa foto: Facebook/Veronica Herța

Consilier municipal, despre numirea conducătorilor Pieței Centrale: „Nu pui lupul paznic la oi, miroase a culioace”

În fotoliile de conducători ai Pieței Centrale au ajuns doi oameni din anturajul socialiștilor, unul dintre care e și proprietarul mai multor spații și imobile din această piață. Astfel în funcția de director interimar a fost numit Ion Pântea, fost consilier al deputatului socialist Corneliu Furculiță, iar în funcția de vicedirector este numit Ghenadie Botezatu, care deține mai multe imobile pe teritoriul pieței. Informația a fost făcută publică de consilierul municipal, Veronica Herța.

„Cum credeți această persoană va promova interesele pieței sau a afacerii pe care o administrează de ani buni? Cât de bun manager nu ar fi, dar nu pui lupul paznic la oi”, a comentat Veronica Herța. Fracțiunea Partidului Liberal din CMC a solicitat primarului să înceteze raporturile de serviciu cu actuala conducerea a pieței și să numească prin concurs și în condiții transparente un nou director la întreprinderea municipală.

docdoc

Recent, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că 40% din suprafața ÎM „Piața Centrală” este privatizat. Acesta nu a menționat însă că privatizările au fost făcute pe parcursul ultimelor două decenii. Liberalii au solicitat administrației pieței informația privind spațiile privatizate și proprietatea privată de pe teritoriul pieții

„După ce Corneliu Furculița și-a pus omul lui în funcția de director la piața centrală, funcția de vicedirector a revenit celui care a privatizat o bună parte din piață, până și poarta centrală a pieței, de pe strada Armenească, a ciordit-o. Astfel în funcția de vicedirector, de către PSRM, a fost numit persoana care până mai ieri a fost administratorul companiilor „Alex Neosim” SRL și „Lax Natan” SRL. Acestea fiind companiile care dețin în proprietate mai multe imobile pe teritoriul pieței centrale, inclusiv și spațiile amplasate la intrarea în piață din str. Armenească”, notează Veronica Herța.

„Pe lângă faptul că miroase a multe, foarte multe culioace, apare și un conflict de interese”, mai observă consiliera.

docdoc
docdoc

Ea menționează că toate funcțiile în primăria Capitalei sunt ocupate de interimari ori de oameni puși prin concursuri la care au participat câte un singur candidat. Iar la funcția de conducător al Pieței Centrale nici măcar concurs nu a avut loc. În aceste condiții fracțiunea Partidului Liberal au înaintat un demers primarului capitalei, Ion Ceban, și directorului ÎM „Piața Centrală” în care solicit încetarea raporturilor de serviciu: „Considerăm că este evidentă existența în acest caz nu doar a conflictului de interese, dar și risc de trafic de influență”, se spune în demers.

docdoc

Noutăţile partenerilor

comentarii: