image
Sursa foto: as.com

Sevilla - Real 3-0: Dezastru total pentru madrileni: Cu un punct, ar fi fost pe primul loc în La Liga

Sevilla s-a impus cu 3-0 în fața lui Real Madrid, prin golurile marcate în prima repriză de Andre Silva (17, 21) și Ben Yedder (39).

Ambele echipe au avut câte o bară, iar madrilenii un gol anulat de VAR (53). Campioana Europei a ratat, astfel, șansa de a urca pe primul loc după 6 etape în La Liga. Cu un singur punct, ar fi depășit-o pe Barcelona, care a pierdut surprinzător pe terenul lui Leganes.

Apărarea galacticilor a cedat prima oară în minutul 17, când Jesus Navas i-a pasat ideal lui Andre Silva (12). Pe același traseu a venit și al doilea gol, după un contraatac purtat în mare viteză. Navas a plecat din propria jumătate, a combinat cu Ben Yedder și, ajuns în careu, a șutat puternic. Courtois a reușit să respingă, dar portughezul din atacul Sevillei a fost excelent plasat și a reluat în poartă (21).

Bale putea reduce rapid din diferență, însă a avut ghinion și a nimerit bara (23). Până la pauză, Sevilla a mai înscris o dată - Ben Yedder a dus scorul la 3-0 (39).

În minutul 54, Modric a trimis mingea în poartă, însă după consultarea arbitrajului video, golul a fost anulat pentru ofsaid. Bale a mai trecut o dată pe lângă gol - Vaclik a întins o mână salvatoare și și-a păstrat poarta intactă.

S-a încheiat 3-0 pentru Sevilla, iar Real suferă prima înfrângere din acest sezon și rămâne pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Barcelona (catalanii au golaveraj mai bun: 17-7, față de 12-6 de partea madrilenilor).

Real a ajuns la 6 eșecuri în ultimele 7 vizite pe Ramon Sanchez Pizjuan.

Tot miercuri a pierdut și Athletic Bilbao, 0-3 pe teren propriu cu Villarreal, iar astfel s-a ajuns într-o situație care nu s-a mai întâlnit de 10 ani în La Liga. 31 august 2008 a fost, până miercuri, ultima dată când au pierdut în aceeași zi toate cele 3 echipe care au jucat toate sezoanele în prima ligă spaniolă. Atunci, pe Barcelona o învingea Numancia (1-0), Real era învinsă de Deportivo La Coruna (1-2) și Bilbao se înclina în fața Almeriei (0-3). În acel sezon, titlul de campioană a Spaniei avea să fie cucerit de Barcelona.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: