image
Sursa foto: Jurnal.md

Candu s-a amuzat copios după propunerea ca problema fermierilor rămași cu merele în livadă să fie discutată în Parlament

Drama fermierilor care nu au unde să-și vândă fructele a generat astăzi haz în Parlament. Speakerul Andrian Candu a dat asigurări că problema va fi discutată la ședințele următoare, dar subiectul l-a inspirat să facă și glume.

„Unii fermieri sunt nevoiți să le folosească pentru animale, alții să le lase să putrezească în livezi, iar mulți au rămas cu credite la bănci”, a spus liberala Alina Zotea, care a venit cu propunerea ca problema fermierilor să fie discutată în Parlament.

Deputata a adus și mere și le-a oferit celor din prezidiul Parlamentului, fapt care l-a amuzat pe Andrian Candu.

„Câte un măr pe zi ține doctorii departe. Mâncați câte un măr, mai ales că producție tradițională. Vă mulțumim că vă gândiți la fermieri. Dacă ați propune să fie discutat nu azi, nu pe neprins de veste, am fi putut la Biroul Permanent să decidem când. Dacă sunteți de acord, îmi asum angajamentul să vorbesc cu el, fără să punem la vot această propunere, apoi procedural să fie respinsă”, a spus Andrian Candu.

„Să nu uitați, mărul ajută și la memorie”, a adăugat președintele Parlamentului, vădit amuzat.

Producătorii moldoveni de mere au obținut în 2018 cea mai bogată recoltă din ultimii zece ani. Conform datelor prezentate de producătorii de mere, recolta globală va fi cu 13 mii de tone mai mare şi va constitui 520 de mii de tone.

Deși s-au ales cu livezile doldora de mere, mai mulți fermieri sunt nevoiți să le vândă la un preț de nimic sau riscă să piardă totul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: