image
Sursa foto: RFE/RL

Surprize pentru telespectatorii Jurnal TV: Oazu Nantoi va modera un talk-show în limba rusă

Surprize în noua grilă a postului de televiziune Jurnal TV. În curând, politologul Oazu Nantoi va modera un talk-show politic în limba rusă la Jurnal TV.

Prezent ieri la relansarea Jurnal TV, Oazu Nantoi a oferit câteva detalii despre emisiune. Aceasta este în curs de pregătire și va apărea în curând pe ecrane.

„Stratul de fățărnicie în RM este mult mai gros decât stratul de cernoziom cu care ne lăudăm. Și eu aș fi vrut să facem o emisiune în care fiecare să încerce să nu spună minciuni. Попробуем не врать”, a menționat Oazu Natoi.

„După destrămarea URSS-ului, eu cu tristețe am constatat că pretinșii noștri politicieni foarte bine au însușit principiul divide et impera. Eu mai demult am spus că statul Republica Moldova va deveni unul funcțional atunci când în societate va apărea masa critică de oameni care nu se lasă manipulați. Or, politicienii au drept scop să ne manipuleze. Și mai este o problemă pe care noi am moștenit-o din parcursul sovietic, este vorba despre integrarea lingvistică a cetățenilor noștri. Da, problema cu limba română de facto nu există, oamenii se înțeleg. Dar sigur că există momentul psihologic. Dacă limba rusă este limba maternă pentru tine, altfel se pliază informația și discuțiile pe care le vezi la TV, dacă ele sunt în limba ta maternă. La noi în RM este o situația paradoxală, iată un lider politic de la sud a declarat că noi suntem națiune rusolingvă, prin urmare suntem anti-NATO. Pornind de la ideea că politicienii noștri utilizează un set de sperietori primitive, dar care, spre regret, se dovedesc a fi eficiente în condițiile Moldovei, în opinia mea personală noi trebuie să mergem pe linia discutării problemelor care sunt cele mai sensibile. Problema trebuie să fie discutată. Și trebuie să demonstrăm telespectatorilor că orice problemă poate să fie discutată. Trebuie să fie niște modele de discuții unde oamenii au poziții diferite, dar se respectă reciproc și nu doar știu a vorbi, dar știu și a asculta oponentul”, a punctat politologul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: