image
Sursa foto: jurnal.md

Jizdan, despre dubla identitate a lui Plahotniuc: „Nimic ieșit din comun; Oricare cetățean care are nevoie poate avea”

Dubla identitate nu e nimic ieșit din comun, totul depinde de argumentare. Astfel comentează noul președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, dubla identitate a fostului șef PD, Vladimir Plahotniuc.

Jizdan susține că abia ieri a aflat despre dubla identitate, la ședința Consiliul Suprem de Securitate. De menționat că Jizdan era ministru de Interne în iulie 2018, când Plahotniuc a obținut al doilea pașaport moldovenesc pe numele Novak Vladislav Vladimir.

Mai mult, Jizdan afirmă că dubla identitate nu e nimic ieșit din comun și că oricare cetățean care are nevoie și poate argumenta de ce, poate să obțină pașaport cu alt nume.

„Deja de ieri cunosc. Documente criptate fac toate instituțiile care au acest drept, mă refer la MAI, CNA, nu e nimic ieșit din comun. Argumentarea e importantă, de ce a fost necesar să fie emise aceste acte. Noi punem accent pe altceva. Oricare cetățean al RM care are nevoie de un document criptat care să-i schimbe numele, prin prisma protecției martorilor, activității de serviciu, acest lucru nu e ieșit din comun. Dacă argumentarea va arăta că s-a procedat legal, cred că noi atunci vom schimba retorica”, a declarat Jizdan, în fața presei, la Parlament.

Noutăţile partenerilor

comentarii: