image
Sursa foto: AP

În China începe al cincilea val al epidemiei Covid-19

China se află în faţa celui de-al cincilea val al epidemiei de Covid-19, a avertizat un expert de la Centrul de Control şi Prevenţie a Bolii din ţara asiatică.

Wu Zunyou, epidemiolog-şef la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolii, a spus că un al cincilea val al coronavirusului în China este posibil, mai ales că se apropie sezonul rece.

Potrivit South China Morning Post, Wu a caracterizat primele patru valuri: declanşarea epidemiei în Wuhan, controlată până la începutul lunii martie; o epidemie regională în nord-estul Chinei, în aprilie şi mai, determinată de cazuri importate; focarul izbucnit în iunie la o piaţă din Beijing; descoperirea de cazuri în oraşele din nord-est Dalian şi Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, în luna iulie, notează news.ro.

„Cu excepţia epidemiei din Wuhan, focarele au fost sporadice, cazuri regionale şi au fost eficient controlate”, a mai spus el.

La nivel mondial, numărul total al deceselor înregistrat de la începutul pandemiei este de 957.192, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, care a calculat un total de 30,78 de milioane de cazuri în lume.

Cele mai afectate trei ţări rămân SUA (peste 6,7 milioane de cazuri), India (peste 5,4 milioane de cazuri) şi Brazilia (peste 4,5 milioane de cazuri).

Cât priveşte numărul deceselor înregistrate în ultimele nouă luni şi asociate SARS-CoV-2, Statele Unite au raportat, până duminică, 200.000. În Brazilia, au murit mai mult de 136.500 de oameni, iar în India, peste 86.700.

Noutăţile partenerilor

comentarii: