image
Sursa foto: Jurnal.md

CSJ a RESTITUIT cererea de revizuire depusă de Andrei Năstase // DOC

Curtea Supremă de Justiție a restituit, în ședință închisă, cererea de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor din capitală, depusă de liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Cererea primarului ales al capitalei a fost examinată de completul de judecători Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh. Este vorba de aceeași judecători care au decis să mențină hotărârea prin care mandatul lui Năstase a fost invalidat.

mpdf by Jurnal on Scribd

Potrivit avocatului lui Năstase, în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor locale noi au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile.

Astfel, la judecarea cererii de recuzare a completului Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să dețină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani.

Este vorba de Iuliana Oprea Iuliana, a cărei cerere de demisie a fost acceptată de Parlament la ședința de vineri, 13 iulie.

Avocatul Dumitru Pavel afirmă că, într-un caz similar, Republica Moldova deja a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, constatările Curții expuse în acea hotărâre fiind valabile și în prezenta cauză.

Amintim că alegerile din capitale au fost declarate invalide de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Ulterior, decizia a fost menţinută de Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: