image
Sursa foto: Reuters

Un avion al forţelor guvernamentale din Libia a fost doborât trupele generalului Haftar

Forţele Armatei Naţionale Libiene (LNA), conduse de generalul Khalifa Haftar, au doborât un avion al forţelor guvernamentale şi au anunţat că aparatul de zbor era pilotat de un cetăţean străin, potrivit Reuters.

Armata Naţională Libiană a publicat mai multe fotografii de la faţa locului. Într-una dintre fotografii apare pilotul avionului în timp ce primeşte îngrijiri medicale. Un videoclip postat pe reţelele sociale, despre care o sursă din cadrul LNA susţine că este autentic, îl înfăţişează pe pilot în timp ce îi sunt puse mai multe întrebări în limba engleză. Reuters notează că din videoclip numele acestuia ar fi „Jimmy Rees”, însă răspunsul este neclar. Pilotul a mai declarat, în cadrul aceluiaşi videoclip, că are 29 de ani şi că provine „din Portugalia”.

Ministerul portughez al Apărării a anunţat că nu poate confirma naţionalitatea pilotului. „Momentan, singurul lucru pe care îl putem anunţa este că acesta nu este soldat portughez”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: