image
Sursa foto: chisinau.md

În această seară va fi inaugurat iluminatul public pe bulevardul Alba Iulia din capitală

Astăzi, la ora 18, va fi inaugurat iluminatului public de pe bulevardul Alba-Iulia din sectorul Buiucani al capitalei. Evenimentul va avea loc în preajma rondului din Piața Unirii Principatelor Române.

Lucrările de reabilitare au fost executate pe parcursul lunilor  ianuarie - februarie curent, fiind înlocuite 170 corpuri de iluminat pe bază de LED. Costul proiectului este de 1,5 milioane de lei.

Măsura se înscriere în obiectivul municipalității privind reducerea accidentelor rutiere pe străzile capitalei, Alba - Iulia fiind unul din drumurile principale din sectorul Buiucani.

În context, precizăm că de săptămâna viitoare vor începe lucrările la modernizare a iluminatului public pe strada Muncești.

E de menționat că pe bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 3,7 de milioane de lei din cei 14 mililoane de lei prevăzuți în buget pentru acest scop. 

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public pe străzile: Calea Moșilor, Calea Ieșilor, bulevardul Moscova, strada Kiev, strada Ciuflea, Viaduct, strada Muncești și sectorul Budești 2.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: