image
Sursa foto: agerpres.ro

Turul II al prezidențialelor din România: Cetățenii români din străinătate vor putea să voteze de mâine

Mâine, de la miezul zilei, începe votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale pentru românii care se află în afara granițelor țării. Astfel, ca și în primul tur, în diasporă, scrutinul se va desfășura timp de trei zile.

Vineri, alegătorii sunt așteptați în secțiile de votare între orele 12:00 și 21:00, iar sâmbătă și duminică - între orele 7:00 și 21:00.

Alegătorii care la ora 21:00 vor fi în sediul secţiei de votare, precum şi cei care vor sta la rând în afara clădirii, vor putea să îşi exercite dreptul la vot până la ora 23:59, cel mult. Pentru evitarea aglomerației, votanții sunt îndemnați să opteze pentru una dintre cele trei zile. Alegătorul trebuie să se prezinte cu un act de identitate valabil în ziua scrutinului.

Cetățenii români din Republica Moldova își pot exprima opțiunea electorală la oricare dintre cele 37 de secții. Vedeți aici lista și adresa secțiilor de votare. În cel de-al doilea tur au acces actualul președinte al țării, Klaus Iohannis, susținut de PNL România, precum și șefa PSD Viorica Dăncilă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: