"I-am telefonat pe loc şefului statului major pentru a-i spune să-l angajeze pe Mohamed Salah în armată", a scris ministrul într-un mesaj postat pe Twitter.

Salah a deschis scorul în meciul cu AS Roma cu o execuţie perfectă, în vinclul porţii italienilor (min. 31), iar apoi a reuşit "dubla" în finalul primei reprize (45+1), oferind totodată şi două pase decisive pe parcursul meciului de pe Anfield. Una din poreclele sale este "lunetistul", datorită preciziei execuţiilor sale.

Egipteanul nu se bucură, însă, de o popularitate prea marea în rândul fanii israelieni, după ce a evitat să dea mâna cu jucătorii lui Maccabi Tel Aviv, înaintea unui meci pe care l-a disputat în 2013, cu fosta sa formaţie, FC Basel, în preliminariile Ligii Campionilor.

Salah s-a folosit de pretextul schimbării ghetelor pentru a nu strânge mâna jucătorilor de la Maccabi, iar apoi a explicat că s-a confruntat cu o presiune foarte mare înaintea meciului, adăugând însă că nu îl interesează deloc politica.

Chiar dacă Egiptul este una dintre cele două ţări arabe care a făcut pace cu Israelul, opinia publică rămâne în mare parte ostilă Israelului şi în solidaritate cu palestinienii, scrie AFP, citat de Agerpres.