image
Sursa foto: Reuters

Incidentul din Marea Azov: Unul dintre marinarii capturați de Rusia este născut în Republica Moldova

Unul dintre cei 23 de membri ai echipajelor navelor militare ucrainene, capturați de Rusia, este născut în Republica Moldova, dar deține cetățenia Ucrainei. Informația a fost făcută publică astăzi în debutul ședinței Guvernului de la Chișinău.

„Domnule Ulianovschi, am înțeles că un cetățean de pe navele ucrainene ar fi cetățean al Republicii Moldova. V-ați interesat?”, s-a adresat premierul Pavel Filip către ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

„Este cetățean al Ucrainei, dar e născut în Chișinău. Urmărim evoluțiile. La moment deține cetățenia ucraineană”, a spus ministrul de Externe. „În Ucraina este interzisă dubla cetățenie”, a completat Filip.

Amintim că ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014. Ucraina a denunţat o „agresiune” a Rusiei și a instituit legea marțială, timp de 30 de zile.

Cetățenii Republicii Moldova care vor să ajungă în Ucraina sunt îndemnați să manifeste prudență maximă și să fie pregătiți pentru verificări suplimentare la traversarea frontierei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: