Breaking News

image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu, discuție cu ambasadorii UE despre situația tensionată din regiune

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere în format online cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău. Discuția a vizat, în special, situația tensionată din regiune, posibilele evoluții ale crizei și măsurile întreprinse de autorități pentru a diminua riscurile unor eventuale acțiuni militare în Ucraina.

Șefa statului a menționat că prioritare sunt viața și siguranța cetățenilor, dar și că Republica Moldova rămâne solidară cu țara vecină.

În cadrul discuției au fost abordate și problemele curente cu care se confruntă țara noastră - criza energetică și cea pandemică, implicit situația din sectorul economic și creșterea prețurilor.

Președinta Maia Sandu a subliniat că una dintre preocupările majore ale autorităților e să găsească soluții prin care să ajute oamenii aflați în dificultate.

Totodată, șefa statului a reafirmat determinarea echipei de la guvernare de a continua reformele pornite, în special în domeniul economic și cel al justiției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: