image
Sursa foto: Privesc.eu

Alexandru Slusari: Acțiunile regimului merită un răspuns pe potrivă - PREZENȚA MASIVĂ a cetățenilor la protestul de duminică

Toate acțiunile prin care guvernarea încearcă să tergiverseze marele protest din 26 august trădează o frică uriașă față de propriul popor. Ceea ce face regimul, merită un răspuns pe potrivă - prezența masivă a cetățenilor liberi duminică, în Piața Marii Adunări Naționale. Este declarația vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari afirmă că „operațiunea guvernării „Lupta cu Protestul Popular” a întrat în faza finală”.

„Am avut câteva săptămâni de intimidare cu țipete, mături și amenințări cu spânzurări de la Șor. Au urmat pumnii și sticlele aruncate de la ortacii drogați ai lui Plahotniuc.Guvernul, în premieră în istoria Moldovei, a decis, contrar rațiunii antreprenoriale și propriei decizii de la începutul anului, acordarea unei vacanței antiprotestatare de 9 zile bugetarilor”, a menționat Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, în toată această perioadă, primăria tot amâna decizia privind autorizarea protestului din 26 august sub pretextul că Ministerul Culturii intenționează să facă ceva în Ziua Independenței.

„Doar că nu au putut explica răspicat ce vor să facă și când. Foarte probabil că mâine funcționarii de la primăria ne vor informa că nu pot permite Adunarea Cetățenilor din 26 august, anunțată încă pe 1 iulie, întrucât Guvernul totuși are nevoie de Piața Marii Adunări Naționale pentru repetiția orchestrei, spălarea Arcului de Triumf sau reparația birourilor Ministerului Culturii. Și în timpul apropiat polițiștii vor instaura în PMAN un țarc”, a spus Alexandru Slusari.

„Joi sau vineri toate companiile de transport ocazional vor primi „recomandări prietenești" să nu accepte nici o comandă pentru transportarea oamenilor în capitală pe 24-26 august. Totodată, la posturile lui Plahotniuc vor apărea niște „analiști" cu barbă și fără, „unioniști", „stataliști" care vor informa populația despre violențele inevitabile în ziua de 26 august, finanțate din banii lui Țopa, Platon, Soros ( varianta pentru NTV Moldova). Iar pentru duminică subit în mai multe raioane apropiate de Chișinău urmează să fie sistat transportul public”, a mai spus vicepreședintele Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: