image
Sursa foto: psnews.ro

Opoziţia din România, front comun pentru dărâmarea lui Dragnea; Vor da „disidenţii” din PSD o mână de ajutor?

Opoziţia de la București şi deputaţii neafiliaţi fac un prim pas înspre înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor. Demersul ar putea reuşi dacă va fi sprijinit măcar de 10-15 deputaţi PSD din cei 50 de "pucişti" cu care se lăudau Firea, Stănescu şi Ţuţuianu, scrie Epoch Times România.

PNL, PMP, USR şi deputaţii neafiliaţi au depus astăzi un proiect vizând schimbarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât Liviu Dragnea să poată fi dat jos de la şefia Camerei, în prezent revocarea lui Dragnea fiind o misiunea aproape imposibilă.

De ce? În prezent, regulamentul prevede că preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a propus, adică cel al PSD. Propunerea formulată însă astăzi de opoziţie prevede ca şeful Camerei să poată fi demis dacă o treime dintre deputaţi doresc acest lucru, relatează Digi24.ro.

Despre o astfel de soluţie vorbea, marţi, şi fostul premier Victor Ponta, lider al partidului Pro România, care anunţase de luni că va discuta despre schimbarea regulamentului şi cu parlamentari social-democraţi, pentru că, în opinia sa, sunt mulţi deputaţi anti-Dragnea.

Potrivit fostului premier, mai este nevoie de votul a 10-15 deputaţi din PSD pentru a avea majoritatea necesară schimbării regulamentului.

De asemenea, liberalul Gigel Ştirbu transmitea şi el luni că va propune, în şedinţa Biroului executiv al PNL, o analiză privind oportunitatea unui proiect de hotărâre pentru revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ştirbu a atras atenţia că acest demers va fi, totodată, un test pentru a verifica „dacă cei 50 de parlamentari PSD de care vorbeau Stănescu, Firea şi Ţuţuianu se gândesc într-adevăr la binele României”.

Epoch Times România notează că Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu au semnat o „Declaraţie privind Starea Partidului Social-Democrat" în care au cerut demisia lui Dragnea de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor. Ulterior, au anunţat că 50 de parlamentari s-au raliat demersului lor. Interesant este însă că, luni, când presa l-a întrebat pe Stănescu despre demersul Opoziţiei privind înlăturarea lui Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, Stănescu a declarat că deputaţii PSD nu vor susţine o astfel de iniţiativă. „Cum să susţină parlamentarii PSD? Categoric nu”, a declarat Stănescu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: