image
Sursa foto: pefoc.ro

Amenajarea livingului – mai simplu decât îți poți imagina!

Dacă ai început să te gândești la cum să îți decorezi locuința în care urmează să te muți și primul pe listă este living-ul, atunci s-ar putea să te lovești de dificultatea de a le aranja pe toate în așa fel încât să creezi o imagine armonioasă de ansamblu.

În general, pentru amenajare interior, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte, cum ar fi culoarea pereților, cum să integrezi mobila pe care o ai deja sau ce fel de mobilă să achiziționezi și, desigur, cum să o aranjezi în cameră și să o și accesorizezi, pentru mai multă originalitate și confort.

Cel mai important este să definești, de la bun început, stilul pe care vrei să îl abordezi. Iar cel mai simplu este să navighezi pe Internet, pentru că în acest mod găsești cu ușurință idei de design și poți stabili în ce stil te regăsești cel mai mult. Infocasa.ro este un blog care te poate inspira, în acest sens, cu articole despre amenajare curte și casă, desigur, poze descriptive.

Odată ce ai stabilit stilul în care vrei să amenajezi camera de zi, te poți ocupa de alte elemente, cum ar fi aranjarea mobilei. Aceasta necesită un pic de planificare. Trebuie să iei în considerare care este punctul de atracție al camerei, pentru a crea un spațiu destinat conversației, care să nu fie și cel prin care se circulă dintr-o cameră în alta.

Mochetă sau covor? Sunt mai multe motive pentru care este important să avem podeaua acoperită, dar înainte de a achiziționa mocheta sau covorul dorit, asigură-te că respectă anumite reguli. În primul rând, ține cont de dimensiuni. În mod ideal, trebuie să fie un spațiu de 25-35 cm între pereți și marginile covorului.

Pereții goi creează impresia unei camere incomplete. Ceea ce nu înseamnă că fiecare centimetru trebuie să fie umplut cu tablouri, dar decorarea pereților cu niște piese de artă este importantă. Totuși, nu atât de importantă încât să fie necesar să achiziționezi niște tablouri extrem de scumpe. Pentru că și unele la preț accesibil pot crea o atmosferă îmbietoare. Arta este percepută diferit de fiecare dintre noi, dar tu trebuie să îți urmezi instinctul și să alegi exact ceea ce îți place să vezi atunci când intri în cameră. Aranjează piesele în așa fel, încât să te simți bine, pentru că living-ul este acea cameră în care se reunește toată familia după o zi încărcată și tot ce-și dorește fiecare este să se simtă bine, să se relaxeze.

Iluminatul este un element complex în orice cameră din casă. În camera de zi este mai simplu de organizat decât în alte camere care au scop strict legat de utilitate, cum ar fi bucătăria sau baia, dar este totuși bine de luat în calcul anumite aspecte. În primul rând, trebuie să incluzi fiecare dintre cele trei tipuri de iluminat: ambiental, de lucru și de accent. Luminile trebuie să fie plasate la diferite niveluri. Ia în considerare posibilitatea de a instala candelabre, veioze, dar și lămpi de perete.

Zugrăvirea pereților

Alegerea culorii potrivite nu este un procedeu complicat, însă, cu toate acestea, mulți dau greș. Iar asta pentru că tind să aleagă întâi culoarea și apoi celelalte articole din living. Ideal ar fi să alegi întâi mobila, accesoriile, covorul și, în funcție de acestea, să alegi și culoarea.

Începe să îți amenajezi living-ul ținând cont de aceste aspecte simple și munca va deveni mai ușoară. Nu uita să te inspiri din articolele de pe Infocasa, pentru că acolo găsești sfaturi despre amenajare curte și casă, care îți vor fi, cu siguranță, foarte utile!

Noutăţile partenerilor

comentarii: