image
Sursa foto: Getty Images

Ramos scrie istorie: A jucat meciul 800 în carieră; L-a sărbătorit cu golul 100 pentru națională și echipele de club

Sergio Ramos a marcat noi borne în cariera sa. În meciul cu Croația, din Liga Națiunilor, fundașul Spaniei a bifat al 800-lea meci oficial în toate competițiile oficiale.

Performanța e cu atât mai mare cu cât doar 6 jucători activi din primele 5 ligi europene au mai reușit așa ceva: Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Gareth Barry, Claudio Pizarro, Petr Cech și Dani Alves.

Ramos este căpitan al naționalei Spaniei, pentru care a strâns 160 de selecții și 16 goluri, fiind pe locul al doilea la numărul de prezențe, după portarul Iker Casillas. Totodată, în 2013 a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Spaniei care ajunge la 100 de selecții.

Ajuns la 32 de ani, fundașul lui Real Madrid și-a făcut debutul în tricoul "Furiei Roja" în 2005, pe când nu avea 19 ani împliniți și a devenit, de-a lungul timpului unui dintre cei mai buni apărători ai lumii.

Cu Spania a jucat la patru campionate Mondiale, dintre care a câștigat unul, și la trei Europene, dintre care a câștigat două.

În meciul Spaniei din deplasarea cu Croația, din Liga Națiunilor, pierdut cu 2-3, Sergio Ramos a marcat, din penalty, cel de-al 16-lea gol pentru națională și al patrulea consecutiv pentru trupa lui Luis Enrique. A fost totodată al 100-lea gol din cariera sa în meciurile oficiale.

Fundașul s-a remarcat însă prin execuțiile din penalty în stilul Panenka. În total, Ramos are 6 astfel de reușite, fiind unul dintre cei mai buni jucători din lume la acest capitol.

Ramos a executat prima dată acest procedeu împotriva Portugaliei, la Euro 2012. A mai marcat prin "panenka" împotriva lui Bayern Munchen, în Champions League (2012), împotriva Macedoniei, din preliminariile pentru Euro 2016, împotriva celor de la Sevilla, în Cupă (2016-2017), la Girona, în august 2018, unde Real s-a impus cu 4-1, și în victoria împotriva lui Valladolid, cu 2-0, în La Liga. Ultimul gol din "panenka" l-a reușit în meciul lui Real Madrid, din deplasarea cu Celta Vigo, din etapa a 12-a a La Liga.

În toată cariera sa, Sergio Ramos a marcat 13 goluri din penalty, dintre care 6 din scăriță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: