image
Sursa foto: jurnal.md

Peste 40 de cetăţeni străini, dar și 51 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova

Peste 100 de persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova săptămâna trecută. Șapte cazuri au fost semnalate de INTERPOL.

Poliția de Frontieră face bilanțul săptămânii precedente. Timp de o săptămână au fost declanșate 157 de consemne, dintre care șapte pe INTERPOL, iar 150 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 46 de cetăţeni străini, dar și 51 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. La șase cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană, precum și un conațional a primit refuz de intrare în Federația Rusă.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 33 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 172 950 de lei și încasarea amenzilor de 84 425 de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 285 891 traversări. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de duminică, fiind semnalat un flux de 49 022 traversări persoane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: