image
Sursa foto: Profimedia

Candidatul naționalist la alegerile prezidenţiale din Bulgaria, care a vandalizat un centru LGBT+, a fost arestat

Candidatul naționalist la alegerile prezidențiale din Bulgaria, care ar fi luat parte la atacul asupra unui centru LGBT+ din Sofia, a fost reținut, au anunțat miercuri procurorii bulgari, relatează Reuters. La finalul săptămânii trecute, aproximativ zece persoane au intrat în incinta centrului unei organizaţii care apără drepturile acestei comunități, unde se desfăşura o reuniune, şi au jefuit locaţia. O femeie a fost bătută.

''Autorul acestui atac, Boyan Rassate, este bine cunoscut pentru acţiunile şi declaraţiile sale la adresa LGBT. În prezent este candidat la preşedinţia Bulgariei'', a denunţat pe Twitter fundaţia Bilitis care se ocupă de centru.

Rassate, naţionalist, este unul dintre cei 23 de candidaţi la alegerile prezidenţiale din 14 noiembrie.

Procurorul a considerat că au fost strânse suficiente probe pentru a-l inculpa pentru ''huliganism'' şi ''tulburarea ordinii publice'', potrivit unui comunicat, notează Digi24.

Comisia electorală a votat în unanimitate la solicitarea parchetului ridicarea imunităţii lui Rassate în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale.

După ce a strâns 8.000 de semnături, Rainbow Hub a prezentat recent Parlamentului o petiţie prin care s-a cerut incriminarea actelor homofobe, considerate în prezent acte de huliganism.

Aproximativ 400 de persoane au participat luni la un protest în faţa biroului procurorului general, cerând dreptate pentru minorităţile sexuale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: