image
Sursa foto: europalibera.org

Igor Volnițchi: Dacă oamenii nu vor protesta, guvernarea va fi încurajată să meargă pe un scenariu similar şi în toamnă

Dacă oamenii nu vor ieși la proteste după anularea alegerilor din 3 iunie, guvernarea va fi într-un fel încurajată să meargă pe un scenariu similar şi în toamnă. Declarația a fost făcută de comentatorul politic Igor Volniţchi, în cadrul unui interviu pentru europalibera.org.

„De modul în care va reacţiona acum strada, de modul în care va reacţiona opoziţia depinde foarte mult şi situaţia pe care modelează guvernarea după viitoarele alegeri parlamentare. Dacă opoziţia nu va da o ripostă, o replică pe măsură, dacă oamenii nu vor ieşi la anumite proteste, guvernarea va fi într-un fel încurajată să meargă pe un scenariu similar şi în toamnă, după alegerile parlamentare”, susține Volnițchi.

„Dacă însă protestul va fi unul de amploare, dacă reacția opoziției va fi una mai amplă decât cea aşteptată de guvernare, dacă vor urma anumite mesaje critice din exterior, dacă aceasta va influența cumva finanțarea Moldovei etc., atunci evident că guvernarea ar putea influența ușor deciziile instanțelor ulterioare astfel încât să fie validat mandatul lui Andrei Năstase”, a declarat comentatorul politic.

Potrivit lui Igor Volnițchi, beneficiarul acestei decizii este este guvernarea de la Chişinău.

„Beneficiarul acestei decizii este în umbră şi el putem presupune că este guvernarea de la Chişinău care a încercat să omoare trei iepuri dintr-o lovitură. În primul rând a încercat să îngrădească accesul lui Andrei Năstase la Primărie. Bine, poate nu total, poate se va reveni pentru că există şi alte instanţe, iar între timp, după cum spuneau Andrei Năstase şi cei din echipa sa, la Primărie se întâmplă lucruri stranii în diferite domenii. Probabil se ascund nişte capete în apă. Probabil se creează anumite situaţii anticipând alte evoluţii ale evenimentelor. Aceasta este prima faţetă sau primul iepure – tergiversarea sau blocarea accesului lui Andrei Năstase la primărie. A doua faţetă eu presupun că este compromiterea totală a lui Ion Ceban şi a socialiştilor. În al treilea rând, probabil guvernarea testează acum care reacţia societăţii, care este ponderea mișcării protestatare”, a spus comentatorul politic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: