image
Sursa foto: gov.md

Ambasadorul SUA la Chișinău, despre posibila extrădare a lui Plahotniuc din SUA: „Acest lucru e în totalitate posibil”

În cazul unui dosar penal pe numele oligarhul Vladimir Plahotniuc, dacă va exista o cerere de extrădare din SUA a fostului șef PD, acest lucru se poate întâmpla, afirmă ambasadorul american la Chișinău.

„Acest lucru e în totalitate posibil. Sigur că nu pot depăși aici sistemul nostru juridic, dacă guvernul din SUA va primi această solicitare de extrădare, atunci SUA va analiza această solicitare în baza analizei fondului cauzei. Nu a fost nicio înțelegere, se va baza pe fondul cauzei și dacă aceasta va duce la concluzia că această persoana va trebui să fie extradată în țara sa de origine, acest lucru se poate întâmpla”, a declarat ambasadorul, în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

Amintim că, imediat după anunțul că PD se retrage de la putere, în condițiile instaurării unei noi guvernări ACUM - PSRM, Plahotniuc ar fi fugit din țară ilegal, ori date oficiale despre ieșirea acestuia din RM nu există. Au existat declarații precum că acesta ar fi părăsit țara prin tronsonul transnistrean sau printr-un așa-zis coridor de la Aeroportul Chișinău, de care ar fi beneficiat ani la rând Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: