image
Sursa foto: libertatea.ro

Românii se adună la un protest în București; Iohannis: „Sper ca de data asta Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță”

Președintele român Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, referitor la protestul anunțat în Piața Victoriei, că se așteaptă ca de data asta Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să facă doar ceea ce trebuie să facă, adică să păstreze ordinea. Șeful statului a amintit de violențele de anul trecut.

„Este 10 august, acum un an de zile s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos, românii au venit să demonstreze pașnic, după aceea am intrat într-una dintre marile tragedii post-decembriste. Guvernul pesedist și-a atacat proprii cetățeni cu bâte, cu gaze lacrimogene, români care au demonstrat pașnic au fost atacați de Guvernul României. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple așa ceva niciodată, este clar că evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie văzut cine a dat comanda politică pentru așa ceva, ceva inimaginabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului român a lansat și un apel către guvernnați.

„Îmi doresc tare mult ca, dacă astăzi are o loc o manifestare de comemorare a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, îmi doresc să fie frumoasă, pașnică, sper foarte mult ca de data asta Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm”, a conchis Iohannis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: