image
Sursa foto: captură video

Gheorghe Petic, audiat; „Plahotniuc și Jizdan sunt deranjați de dezvăluirile despre contrabanda cu țigări”

Fostul polițist de frontieră Gherghe Petit, care a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări, s-a pomenit că este vizat într-o cauză penală și a fost citat pentru audieri.

„Am fost citat astăzi de Direcția generală urmărirea penală a Ministerului de Interne pentru că este pornită o cauză penală, fiind bănuit că aș fi comis un act de huliganism. Am insistat să fac cunoștință cu materialele din dosar, nu au fost prezentate. Nu am bănuit până astăzi că am comis un astfel de act. Am încercat să îmi aduc ce am comis în ultimii zece ani și așa nu am înțeles”, a declarat acesta.

După audieri, Gherghe Petic a declarat că „problema nu constă în faptul de huliganism. Jizdan,Plahotniuc și sculele lor de la Poliția de Frontieră au fost deranjați de dezvăluirile mele în legătură cu contrabanda cu țigări, faptul că sunt activist al Platformei DA și am o verticalitate mai tare decât cei care sunt la ministerul de Interne”.

„În 2003, de mine s-a apropiat un recidivist, o persoană care a stat după gratii pentru omor, și m-a îndemnat să trecem două camioane cu zahăr din RM în Ucraina. Rolul meu trebuia să fie să patrulez zona. L-am avertizat să nu se apropie de mine. El mi-a spus că dacă eu nu vreau să câștig un ban, el îi va mitui pe subalternii tăi. Am făcut o volantă pentru ca să nu i-a legătura cu acest individ. Am avertizat și conducerea. S-a luat act de cunoștință. peste o săptămână acest individ a încercat să mă i-a la pumni. Ulterior, am fost chemat privind o reținere, am documentat cazul. Când am revenit acasă, mai multe persoane au atacat locuința. La scurt timp, am încercat să-i rețin, însă ei s-au năpustit asupra mea. Având arma de serviciu, am efectuat un foc în pământ și glontele a ajuns în roata unei mașini. Cazul a fost cercetat, însă clasat. În 2004, acest individ încerca să intre în RM și au bătut grănicerii, am intervenit și l-am predat poliției. Au trecut 15 ani. Eu am fost polițist și am respectat legea”, a explicat acesta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: