image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul Economiei, la discuții cu transportatorii: „Problema tarifelor a fost neglijată pe parcursul mai multor ani”

Conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii a avut astăzi o ședință cu reprezentanții companiilor specializate în transportul de pasageri. Asta în timp ce peste o mie de curse interurbane au fost suspendate în semn de protest față de refuzul autorităților de a majora tariful pentru călătorie.

Ministrul Anatolie Usatâi declarat că pledează pentru un dialog deschis cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane „pentru identificarea unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii”.

„Suntem conștienți de faptul că problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Totodată, considerăm că abordarea acesteia de o manieră ultimativă fără a lua în calcul calitatea și siguranța serviciilor pentru călători nu este o abordare corectă”, a menționat ministrul Anatol Usatâi.

Ministerul a inițiat consultări transparente, pe platforma Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Precizăm că operatorii de transport solicită ca tarifele pentru transportul regulat de pasageri în traficul național să fie majorat până la 92 de bani pentru un kilometru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: