image
Sursa foto: pond5.com

Situația de la Chișinău, DISCUTATĂ mâine în cadrul Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European

Situația de la Chișinău va fi discutată mâine dimineață în cadrul Comisiei de Afaceri Externe a PE. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de către Cristian Preda, vicepreședinte al subcomisiei pentru Drepturile Omului și membru al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European.

În aceste condiţii, Serviciul de Acțiune Externă a fost chemat să prezinte situația creată de anularea rezultatului alegerii lui Andrei Năstase în funcţia de primar al capitalei.

Precizăm că astăzi, europarlamentari din grupul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică la nivel european au semnat o declaraţie prin care şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia de anulare a alegerilor și atrag atenția că Republica Moldova își va putea urma drumul european, doar dacă vor fi respectate principiile democratice, inclusiv separarea strictă a puterilor și independența sistemului judiciar.

„Ne exprimăm îngrijorarea și regretul cu privire la decizia luată ieri de Judecătoria Chișinău privind anularea alegerilor locale, care au avut loc în capitala Republicii Moldova. Alegerile reprezintă piatra de temelie a oricărui regim democratic. Rezultatele votului din 3 iunie trebuie respectate pe deplin, deoarece reflectă voința politică a cetățenilor din Chișinău”, se spune în declarația semnată de Sandra Kalniete, vicepreședintă a grupului PPE și membră a Comisiei pentru Afaceri Externe, și Cristian Preda, vicepreședinte al subcomisiei pentru Drepturile Omului și membru al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European.

Noutăţile partenerilor

comentarii: