image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Arina Spătaru, despre decizia CEC: „Am fost mirată că nimeni dintre candidații din primul tur nu au contestat abaterile”

Fosta deputată Arina Spătaru, autoarea contestației depusă la poliție și CEC, salută decizia instituției de a solicita instanței excluderea candidatei partidului „Șor”, Marina Tauber, din cursa pentru localele din Bălți. Totodată ea relevă că a fost mirată că deși omiterea cheltuielilor în rapoartele financiare depuse la CEC de partidul „Șor” era evidentă, niciun candidat antrenat în turul întâi al scrutinului electoral nu a contestat acest lucru. Azi Arina Spătaru a depus o nouă contestație la poliție, în care solicită investigarea candidatului Nicolae Grigorișân pe care îl acuză de utilizarea resurselor administrative în campanie.

„Mare mi-a fost mirarea că după turul I și după o săptămână de turul II, niciun candidat nu a contestat ilegalitățile comise de Marina Tauber și partidul Șor. Am fost mirată deoarece și presa locală, SP, a scris despre aceasta. Dacă aș fi fost candidată la fotoliul de primar neapărat aș fi contestat. Luni am depus cererea la poliție, am adus dovezi și a fost suficient ca instituțiile statului să-și facă munca” a spus Arina Spătaru..

Activista a venit și cu o explicație pentru această situație. „Știți de ce nimeni din cei patru candidați nu s-au adresat cu contestații? Pentru că există un anumit plafon de cheltuieli și candidații deciși să investească mai mulți bani în campanie sunt nevoiți să ascundă o parte din acestea, altfel la mijloc de campanie ating plafonul maxim. Toți ascund, de aici și explicația de ce nu au contestat. Lucrul acesta poate fi demonstrat”.

Ieri, fosta deputată a depus o nouă contestație la Inspectoratul de poliție din Bălți în care îl acuză pe candidatul independent Nicolae Grigorișân de utilizarea resurselor administrative în campania electorală. Acuzațiile au apărut după ce președintele Comisiei finanțe publice a declarat pe mai multe platforme publice că oamenii nevoiași din Bălți vor beneficia de compensații datorită lui Nicolae Grigorișân.

„Consider că e vorba de utilizarea resurselor administrative și am solicitat poliției să investigheze acest caz. Omul își face campanie electorală din banii noștri”, a punctat Arina Spătaru.

Amintim că CEC a decis în cadrul ședinței de miercuri, 1 decembrie, să solicite Judecători din Bălți excluderea candidatei partidului Șor din scrutinul electoral din cauza neconcordanțelor dintre cheltuieli și veniturile reflectare în rapoartele financiare depuse la CEC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: