"Noi am decis să compensăm din propriile noastre fonduri amenda pe care va trebui s-o plătească Vukojevic", a declarat pe Facebook preşedintele Federaţiei ucrainene, Andrei Pavelko. El a adăugat că FFU este "gata să studieze opţiunile pentru o cooperare cu un asemenea specialist de înalt nivel".

Pavelko a alăturat mesajului său o fotografie în care are apare purtând celebrul tricou cu pătrăţele al naţionalei Croaţiei.

Vukojevic, fost internaţional croat, a fost exclus luni din staff-ul Croaţiei după ce a publicat un video în care fundaşul Domagoj Vida, scandează "Glorie Ucrainei!". Vukojevic adaugă: "Această victorie este pentru Dinamo (Kiev) şi pentru Ucraina! Înainte, Croaţia!".

Cei doi au jucat la echipa ucraineană Dinamo Kiev. Vukojevic s-a alăturat staffului naţionalei Croaţiei în calitate de analist video.

După ce a examinat înregistrarea, FIFA a decis să-l sancţioneze pe Vida cu un simplu avertisment, dar Vukojevic a primit o amendă de 12.800 de euro şi un avertisment. Federaţia de fotbal de la Zagreb a cerut scuze opiniei publice din Rusia pentru "fapta unui membru al delegaţiei croate".

"Glorie Ucrainei" este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în 2014 şi la o gravă criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine.