image
Sursa foto: evolutiontravel.eu

Lacrimi pe Aeroportul Chișinău: Petrecuți de cei dragi, moldovenii veniți acasă de sărbători se întorc în străinătate

Au venit pe scurt timp acasă, de sărbători, și pleacă repede înapoi, acolo unde au de lucru și o viață mai decentă. Ultima stație, Aeroportul Chișinău. Cu lacrimi în ochi, oamenii își i-au rămas bun de la părinți, rude și urcă în avion. Spun că vor să revină acasă pentru totdeauna, dar nu o pot face, pentru că situația de aici nu s-a mai îmbunătățit.

Angela Rusica stă în oraşul Cannes din Franța, cu soțul și doi copii. Au plecat din cauza greutăților, și vin acasă doar de Blajini, la mormintele părinților.

Femeia spune că în Republica Moldova este mai greu de trăit, decât în urmă cu 15 ani, când a plecat în străinătate.

Natalia a venit din Rusia la mormântul fiului, iar astăzi a plecat înapoi, deși are casă în raionul Ungheni.

Olga Colesnic muncește de 16 ani în Italia. Spune că s-a săturat de aeroporturi, dar n-are încotro. Trebuie să trăiască din ceva, iar acasă sunt doar promisiuni.

Familia Roman s-a stabilit în Moscova, unde stă de 21 de ani. De fiecare dată se străduie să ia ceva de acasă, care să-i aducă aminte de baștină.

Elena Bagrin a plecat acum cinci ani în Olanda. Spune că după facultate nu și-a găsit un lucru bine plătit. Femeia zice că s-ar întoarce, dacă ar exista mai multe posibilități pentru tineri...

Tamara Bagrin vrea ca fiica să-i fie aproape, dar nu o poate ține alături, dacă statul nu face nimic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: