image
Sursa foto: mediafax.ro

Cardinalul american Theodore McCarrick a fost caterisit în urma acuzaţiilor de abuz sexual

Fostul Cardinal american Theodore McCarrick a fost caterisit sâmbătă de către Biserica Catolică, în urma acuzaţiilor de abuz sexual a mai multor persoane, inclusiv minori, au anunţat oficialii de la Vatican, citaţi de CNN şi BBC.

Theodore McCarrick, care în luna iulie a devenit primul prelat din cadrul Bisericii Catolice care şi-a pierdut titlul de Cardinal în ultimii aproape 100 de ani, a devenit acum primul demnitar bisericesc de rang înalt caterisit în epoca modernă.

Fostul Cardinal, în vârstă de 88 de ani, a fost acuzat că a abuzat sexual mai multe persoane din cadrul Bisericii, printre care şi minori, în urmă cu aproximativ 50 de ani. Papa Francisc a ordonat în anul 2017 începerea unei anchete proprii a Vaticanului.

McCarrick a negat acuzaţiile pe tot parcursul anchetei. Acesta şi-a pierdut titlul de Cardinal în luna iulie, dar a declarat că „nu îşi aminteşte” să fi săvârşit abuzurile de care este acuzat.

Reprezentanţii Bisericii Catolice din Statele Unite au anunţat că acuzaţiile împotriva fostului Cardinal sunt credibile, mediafax.ro.

Theodore McCarrick a fost arhiepiscop al Washington DC în perioada 2001-2006 şi se numără printre sutele de clerici acuzaţi că au abuzat sexual copii în ultimii zeci de ani.

Oficialii de la Vatican au anunţat că decizia Papei Francisc de a-l caterisi pe Theodore McCarrick este definitivă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: