Avocatul familiei Cușnirenco spune că această decizie este ilegală și urmează să fie atacată cu recurs la instanța ierarhic superioară. Victima nu a încălcat legislația muncii, afirmă Daniela Mârza. În replică, juristul întreprinderii susține că informațiile oferite de avocată nu sunt adevărate.

În urma acestei tragedii, familia victimei a cerut de la întreprindere o indemnizație unică, de aproape două milioane de lei, dar șeful acesteia refuză să o dea pe motiv că victima ar fi vinovată. În replică, avocata familiei victimei menționează că NU ea susține această învinuire, ci instituțiile de drept, care au deschis un dosar penal în acest sens.

Juristul întreprinderii spune că administrația acesteia a vrut din capul locului să rezolve problema pe cale amiabilă, fără a implica instanțele.

Soțul victimei afirmă că reprezentanții întreprinderii nu au discutat cu el, ci doar cu mama sa, și nu înțelege de ce. Nicolai Cușnirenco presupune că firma a încercat, prin intermediul mamei, să facă presiuni asupra lui, să cedeze.

Potrivit reprezentanților întreprinderii, o rudă a familiei Cușnirenco ar încerca, împreună cu avocatul, să profite de acest caz tragic, dar acuzațiile sunt respinse de către soțul victimei.

În urma tragediei, familia victimei a solicitat de la întreprinderea unde femeia a muncit 21 de ani un milion 800 de mii de lei drept compensație unică.