image
Sursa foto: facebook/Iurie Botnari

Ecaterina Litvinschi, primul medic care a murit de COVID-19 în RM, va fi deshumată și înmormântată alături de soțul ei

Ecaterina Litvinschi, primul medic răpus de virusul COVID-19 în RM, acum o săptămână, va fi deshumată și înmormântată în locul rezervat anterior de regretată, alături de soțul ei.

Femeia a fost înmormântată pe 28 martie în raza unde este preconizat să fie înmormântați cei contaminați cu virusul COVID-19, la marginea cimitirului Sfântul Lazăr, din capitală.

Iurie Botnari, nepotul Ecaterinei Litvinschi, spunea atunci că femeia și-a dorit să fie înmormântată alături de soțul ei. „A fost înmormântată la cimitirul Sf. Lazăr, într-un sector îndepărtat, la marginea cimitirului. Așa din vremuri se înmormântau cei care își pun capăt zilelor prin sinucidere. Oare o așa „onoare” are un medic-erou? Ea spera să fie înmormântată alături de soțul ei, Daniil Litvinschi, fost doctor la spitalul „Toma Ciorba”, dar nu a fost dat să se îndeplinească această dorință, fiind înmormântați separat, în diferite capete ale cimitirului”, spunea Iurie Botnari

Tot nepotul ei a anunțat astăzi că li s-a permis deshumarea regretatei și înmormântarea alături de soț.

„Am primit permisiunea de a deshuma și înmormânta osemintele Ecaterinei Litvinschi în locul rezervat anterior de regretata încă în anul 2003, semnată de Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică dl Nicolae Furtună.

Noi, rudele, îi aducem sincere mulțumiri dlui Furtună și subalternilor săi, care nu au rămas indiferenți față de rugămintea noastră”, a anunțat astăzi Iurie Botnari.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: