image
Sursa foto: ortodox.md

Fără flori artificiale și decorațiuni de Paștele Blajinilor: Amenzi usturătoare

În ajunul Paștelui Blajinilor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului reamintește despre pericolul decorațiunilor din plastic pe care cetățenii le procură în fiecare an. De asemenea va fi interzisă și comercializarea lor în apropierea cimitirilor. Acțiunile de acest fel vor fi sancționate cu amenzi usturătoare.

Potrivit informațiilor, anual, de pe teritoriul cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău, se colectează circa 700 de tone de deșeuri, iar 80% din deșeuri sunt florile și decorațiunile de flori artificiale. 

În acest context, specialiștii ministerului interzic arderea și incendierea deșeurilor și îndeamnă cetățenii să contribuie la protecția mediului înconjurător, renunțând la procurarea decorațiunilor artificiale cu scopul de a le duce la cimitire, iar drept alternativă propun plantarea florilor decorative multianuale

Mai mult, autoritățile locale, sunt îndemnate să restricționeze comercializarea și distribuirea decorațiunilor din plastic în preajma cimitirelor și să stimuleze comercializarea florilor naturale.

Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere și evacuare a deșeurilor, va fi sancționat cu amendă în mărime de până la 2000 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: