image
Sursa foto: Jurnal.md

Un vameș, amenințat cu cuțitul la postul vamal „Leușeni”

Patronul unei firme care transportă pasageri și colete pe ruta Italia-Republica Moldova a fost reținut aseară pentru amenințarea și agresarea fizică a unui angajat al postului vamal „Leușeni”. În timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameș, i-a sustras forțat cuțitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, la amenințat și i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feței.

Bărbatul a devenit violent, după ce vameșul a depistat mai multe loturi de haine în cantități comerciale pentru care au fost percepute, ulterior, taxe.

În timpul controlului, acesta l-a bruscat pe vameș, i-a sustras forțat cuțitul folosit pentru deschiderea coletelor, după care, sub amenințarea acestuia, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul în regiunea feței. Din cauza leziunilor, inspectorul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost contactat serviciul de urgență 112, fiind solicitată intervenția unui echipaj al poliției.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă până la șapte ani de închisoare. Acesta nu se află la prima abatere de la lege.

Anterior, acesta a mai fost sancționat pentru tentative de trafic ilicit cu diverse bunuri și de împiedicare a controlului vamal.

Conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.

De la începutul acestui an au fost înregistrate patru cazuri de nesupunere față de cerințele funcționarilor vamali sau de amenințare a acestora.

Anul trecut, numărul de astfel de cazuri a ajuns la 32.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: