image
Sursa foto: captură video

OSCE solicită autorităților din Moldova să faciliteze călătoriile jurnaliștilor străini

Reținerea a doi jurnaliști greci pe Aeroportul Internațional Chișinău a ajuns în atenția organizațiilor internaționale. Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, a făcut un apel repetat către autoritățile de la Chișinău, pe care le-a îndemnat să asigure libera circulație a jurnaliştilor străini dintr-o țară în alta.

Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, a publicat apelul său pe twitter în data de 14 martie, a doua zi după reţinerea a doi jurnalişti din Grecia, care veneau la Chişinău ca să participe la şedinţa Clubului de Presă organizat de Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Oficialul OSCE a îndemnat autoritățile din Republica Moldova să asigure libera circulaţie a jurnaliștilor străini dintr-o țară membră a OSCE în alta. Asta după ce doi reporteri de investigație din Grecia au fost reținuți miercuri și luaţi la întrebări mai bine de jumătate de oră pe Aeroportul Internațional Chișinău, de Poliția de Frontieră, pe motiv că nu ar fi avut acreditare pentru a-și desfășura activitatea profesională pe teritoriul țării noastre.

Cei doi jurnalişti au fost lăsaţi să iasă din aeroport abia după implicarea ambasadorului Greciei în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, şi a consulului Republicii Elene la Chișinău. În replică, reprezentanții Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău au declarat că i-au reținut pe cei doi jurnaliști pentru un control de rutină, ei fiind rugați să răspundă la mai multe întrebări. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: