image
Sursa foto: facebook.com/dumitru.alaiba

OccupyGuguță a afișat o pancartă la meciul de aseară dintre Moldova și Turcia: „Erdogan-întoarce-ne profesorii înapoi”

Comunitatea OccupyGuguță a mers aseară la meciul dintre selecționata Moldovei și a Turciei cu un banner cu mesajul „Erdogan - întoarce-ne profesorii înapoi”, scris în limba turcă. Reprezentanții l-au ținut afișat timp de câteva minute, până când au fost bruscați, iar bannerul le-a fost smuls din mâini de către ofițerii de securitate, sub pretextul că stadionul nu este loc pentru agitații politice.

Cei de la OccupyGuguță au plasat pe pagina de facebook filmulețe cu momentul în care bannerul a fost afișat, dar și atunci când acesta le-a fost smuls din mâini.

„Ne aflăm aici ca să arborăm un mesaj pentru președintele Turciei. Vrem să se vadă la camerele din Turcia și la cele din Republica Moldova acest mesaj. Vom folosi orice ocazie ca sa ne afișăm regretele și nemulțumirile, față de toți dicatorii și față de cei care încalcă direct drepturile omului”, afirmă reprezentanții comunității.

Peste câteva minute, însă, de ei s-au apropiat ofițerii de securitate cerându-le să retragă bannerul și să nu mai facă agitații politice, iar apoi acesta le-a fost smuls din mâini, fiind bruscați și agresați.

„Probabil prietenia Moldo-Turcă este foarte puternică și au primit de la cineva semnal ca să retragem bannerul”, au spus cei de la OccupyGuguță.

Reprezentanții comunității au chemat poliția și au cerut ca bannerul să le fie întors.

Peste un sfert de oră cei de la securitate le-au întors obiectul, însă le-a cerut celor de la OccupyGuguță să părăseacă stadionul sub pretextul că aceasta este o măsură de securitate.

„Vă întoarcem bunul dar vă rugăm să părăsiți stadionul”, a declarat un ofițer de securitate al Federației de Fotbal.

Prezent la meci, deputatul Radu Marian s-a apropiat de reprezentanții OccupyGuguță și a declarat că acestora li s-a încălcat dreptul la libertatea de exprimare.

Totodată, despre aceasta a scris pe pagina de facebook și deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, care a menționat că : „Mesajul bannerului poate să placă sau nu. Regulamente pot fi diferite. Problema este în modul de a acționa, în atitudine și în respect față de dreptul oamenilor de a se exprima liber într-o țară liberă”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: