image
Sursa foto: Getty Images

Personajul acuzat de moartea lui Sala și adevărul din spatele tragediei aviatice: A fost forțat să urce în avion

Epava avionului în care se afla Emiliano Sala a fost descoperită ieri de anchetatori. Ulterior, aceștia au publicat și prima imagine cu rămășițele aeronavei prăbușite în Canalul Mânecii.

BBC a anunțat că fost descoperit corpul unuia dintre cei doi care se aflau în aeronavă, fără să îi menționeze însă numele și fără să dea alte detalli. La bordul avionului se aflau fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson.

La câteva ore după anunțul descoperirii epavei avionului, prietenul lui Emiliano Sala, Maximiliano Duarte, a rupt tăcerea. Acesta a dat vina pe agentul fotbalistului pentru cele întâmplate.

"El (n.r. agentul) e responsabil! Există un mare adevăr în spatele acestei povești și acela este că există un vinovat. Pentru că Emiliano nu a vrut nicio secundă să urce în acel avion. Fiecare are obligații, și ca jucător profesionist trebuie să te conformezi", a afirmat Maximiliano Duarte, pentru America Noticias.

"Emi a fost forțat să se urce în avion în acea noapte, cu toate că el ar fi preferat și recomandase să nu plece, având în vedere condițiile. ", a mai spus Duarte.

Willie McKay este agentul la care face referire Maximiliano Duarte. În urmă cu câteva zile, presa franceză a făcut public un e-mail primit de Sala de la Willie McKay, impresarul care a intermediat transferul său de la Nantes la Cardiff, transfer care se dorea a fi cel mai scump din istoria britanicilor, 17 milioane de euro.

Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat David Mearns, conducătorul echipei private de căutare.

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună.

Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: