image
Sursa foto: facebook.com/events/

Protest în fața Mitropoliei Moldovei pentru excluderea din Biserică a preotului Văluță

Se anunță un protest în fața Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pentru excluderea din biserică a preotului Ghenadie Văluță din orașul Anenii Noi, care a legat un câine cu lanț metalic de mașină și l-a târât kilometri întregi.

Protestul va avea loc astăzi la ora 17:30 în fața Mitropoliei, iar manifestanții sunt îndemnați să vină cu patrupezii.

Comportamentul lipsit de descernământul duhovnecesc de care a dat dovada Ghenadie Văluța, este incompatibil cu statutul slujitorului bisericesc și cu valorile promovate de biserică creștin-ortodoxă. Astfel, solicităm ca părintele Ghenadie Văluța să fie oprit din oficializarea celor sfinte”, menționează organizatorii evenimentului.

Amintim să pe rețelele sociale au fost făcute publice iamgini în care preotul Văluță a legat un câine de mașină și l-a târât minute bune pe asfalt, spunând că astfel vrea să apere copii din sat.

În acest sens, a fost lansată și o petiție online pentru tragerea la răspundere a preotului conform legii, care a fost semnată de aproape 35 de mii de oameni.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Anenii Noi a pornit un dosar contravențional pentru cruzime față de animale, ceea ce se pedepsește cu amendă de la 600 la 1200 de lei. După procedură se va stabili dacă Ghenadie Văluță va fi tras la răspundere penală.

După cele întâmplate, Mitropolia Moldovei a venit ieri cu o reacție, solicitată de Jurnal în care s-a menționat că instituția bisericească nu a adoptat o decizie în acest sens, însă regretă enorm acest caz.

„Mitropolia va lua atitudine în aces sens. Instanța bisericească de resort se va convoca în legătură cu acest caz, după care va lua o decizie. Părintele Ghenadie Văluță va fi sancționat disciplinar”, a declarat episcopul Ioan Moșnețul, pentru Jurnal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: