image
Sursa foto: Getty Images

Cavani le-a luat fața lui Messi și Ronaldo: Premiul primit de superatacantul lui PSG

Edinson Cavani a primit Golden Foot 2018. Distincția este acordată jucătorilor care sunt trecuți de 28 de ani. Deși nu are aceeași popularitate ca alte premii, cum ar fi Balonul de Aur sau "The Best", este totuși o realizare importantă pentru atacantul de 31 de ani, din mai multe motive.

În primul rând, locul în care a fost decernat premiul, și anume Monaco, acolo unde uruguayanul și-a lăsat amprenta piciorului pe "Promenada Campionilor", așa cum este tradiția. Apoi, modul în care este conceput acest premiu. Mai exact, voturile se acordă online și oricine poate vota, astfel că totul este cât se poate de obiectiv. În al treilea rând, numele jucătorilor care și-au adjudecat acest premiu: de la Roberto Baggio, care a fost primul, până la Del Piero, Ronaldo, Ibrahimovic, Giggs, Buffon, Iniesta sau Casillas (ultimul câștigător).

Edinson Cavani are 6 goluri în 10 meciuri oficiale din acest sezon, pentru PSG. În prezent, uruguayanul este cotat la 60 de milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.

Cavani, care joacă la PSG din 2013, este cel mai bun marcator din istoria parizienilor. Recordul l-a atins în ianuarie 2018, când a marcat golul 157 pentru campioana Franței.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: