PSG a luat prin surprindere pe toată lumea vara trecută, atunci când a decis să achite clauza de reziliere de 222 de milioane de euro a lui Neymar, brazilianul ajungând în capitala Franței. Odată ce PSG a arătat că se poate, mai multe cluburi s-au arătat interesate de titulari ai echipei de pe Camp Nou. Drept urmare, în ultima perioadă, numeroși jucători din primul 11 al lui Valverde au trecut prin birourile oficialilor blaugrana pentru a semna noi contracte. Printre aceștia se află Lionel Messi, Sergi Roberto, Gerard Pique sau Samuel Umtiti. Toți patru au primit măriri salariale și le-au fost mărite clauzele de reziliere.

Următorul pe listă este, conform celor de la Marca este Ivan Rakitic, asta în condițiile în care Barcelona s-ar fi înțeles deja cu Sergio Busquets. Croatul a fost curtat de PSG, dar Barcelona nu este dispusă să se despartă de Rakitic pentru o sumă mai mică de 125 de milioane de euro - care este clauza de reziliere a fotbalistului. Rakitic mai are contract cu Barcelona până în 2021 și este cotat de transfermarkt.de la 50 de milioane de euro, iar în săptămânile următoare ar putea semna o nouă înțelegere.

După Rakitic, aceeași sursă notează că Jordi Alba va fi prioritatea catalanilor. Cotat la 60 de milioane de euro de transfermarkt, fundașul stânga mai are contract cu Barcelona până în 2020 și o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro. Apărătorul de bandă stângă și-ar dori să rămână la Barcelona, iar în ultima perioadă a precizat, prin intermediul agentului său, că e nemulțumit de faptul că gruparea de pe Camp Nou nu i-a oferit încă un nou contract.