image
Sursa foto: PCCOCS

Șapte membri ai unei grupări criminale din Chișinău, reținuți: Comercializau ilegal droguri în proporții deosebit de mari

Șapte persoane, membri ai unei grupări criminale care comercializau ilegal droguri în proporții deosebit de mari, au fost reținuți de procurori. Indivizii originari din Chișinău erau monitorizați încă de la începutul anului 2018.

Potrivit PCCOCS urmărirea penală s-a efectuat de un grup de lucru format din procurori, ofițeri de urmărire penală din cadrul Direcției Generale urmărire penală a MAI și ofițeri de investigații din cadrul Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații. Pe parcursul anului curent au fost stabilite metodele de lucru și persoanele implicate în traficul cu droguri și contrabanda cu precursori, modalitatea transportării lor în Republica Moldova- personal prin intermediul membrilor grupării, cât și prin pachete expediate prin intermediul curselor de autobuz către Chișinău.

Gruparea criminală dată avea un înalt grad de coordonare între membrii săi, avea regulile sale de comunicare, de subordonare, disciplină, având un plan bine determinat de activitate infracţională.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după niște reguli stricte. Coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise liderului grupări. Administratorul magazinului electronic gestiona mai departe cu persoanele dependente de droguri, cu care negocia vânzarea prin depunerea mijloacelor bănești pe conturi bancare virtuale.

În timpul urmăririi penale, au fost monitorizate transmiterea precursorilor în țara noastră- aproximativ 50 litri de diverse substanțe chimice.

Au fost desfășurate mai multe percheziții care s-au soldat cu reținerea a 7 persoane- cetățeni ai Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă, potrivit legislației Republicii Moldova, pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: