image
Sursa foto: Profimedia

Ziua și controversa la JO. Adversara Rusiei a refuzat să iasă de la vestiare pentru a juca meciul. Cum s-a terminat totul

Jocurile Olimpice de la Beijing au produs o nouă controversă, de data aceasta cu ocazia meciului de hochei feminin dintre Canada și Rusia, scor 6-1.

Echipa Canadei a refuzat inițial să intre pe teren și să dispute meciul, deoarece rezultatele testelor COVID-19 făcute de jucătoarele Rusiei nu fuseseră procesate până la ora partidei. Cum canadiencele nu aveau garanția că printre rusoaice nu se află vreun caz pozitiv, au transmis că nu părăsesc vestiarul și că refuză jucarea partidei.

Conform ESPN, Federația Internațională de Hochei pe Gheață a trebuit să intervină și să ajungă la un compromis cu echipa Canadei, pentru ca jocul să se desfășoare în cele din urmă. Canadiencele au acceptat să joace, dar doar cu condiția ca ambele echipe să poarte mască de protecție. Din cauza situației create, startul meciului a întârziat 65 de minute.

În cele din urmă, rezultatele testelor au venit în timpul reprizei a doua, iar în cea de-a treia parte rusoaicelor li s-a permis să joace fără măști, deoarece s-a confirmat că printre ele nu se află nicio jucătoare pozitivă la COVID-19.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a început vinerea trecută, pe Stadionul Olimpic ''Cuib de pasăre''. Capitala Chinei a devenit, astfel, primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie 2022).

Festivitatea a fost realizată de regizorul chinez Zhang Yimou, cel care a regizat şi ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008. Circa 3.000 de artişti, în mare majoritate adolescenţi, au performat pe Stadionul Olimpic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: